Teckel (Dashond) website DutchDachs

De Teckel en Zwemmen

Teckels kunnen over het algemeen goed zwemmen, maar sommige teckels vinden het niet leuk of durven niet.

zeppos tijdens watertest
Zeppos tijdens
watertest

Onze langhaar gaat voor geen prijs zwemmen. Zelfs voor de lekkerste hondenkoekjes zal ze niet verder dan haar navel het water in gaan.

Onze reuen zwommen aanvankelijk ook niet, maar zijn dol op hun bal. Als die in het begin in het water viel, durfden ze die er niet uit te halen. Maar toen de bal wat meer aan de kant lag, gingen ze het wel voorzichtig proberen en kwamen er uiteindelijk achter dat ze heel best de bal zelf uit het water konden halen. In het begin ging het nog heel voorzichtig, maar nu gaan ze met een flinke sprong te water.

Nadat ze de bal uit het water konden halen, werd er getraind om een dummy uit het water te halen en inmiddels hebben ze allebei het officiële Watertest-diploma voor teckels gehaald, waarbij ze een dode eend uit het water moeten ophalen.

Zeppos haalt dummy op
Zeppos haalt
dummy op

Over het algemeen gaan teckels niet zomaar te water zoals bijvoorbeeld een Retriever; maar zullen alleen gaan zwemmen als er een noodzaak voor is zoals een bal/stok/dummy uit het water halen of om af te koelen bij warm weer.

Voor teckels die niet kunnen of willen zwemmen, maar toch mee gaan op een boot, zijn er zwemvesten in de handel. Te koop o.a. bij Dachshund Delights: dachshund delight website.


Als u uw Teckel laat zwemmen, is het verstandig om de hond jaarlijks te laten vaccineren tegen de ziekte van Weil.

Zeppos tijdens watertest
Zeppos tijden
watertest
Ulan tijdens watertest
Ulan tijdens
watertest
Ulan tijdens watertest
Ulan tijdens
watertest