Teckel (Dashond) website DutchDachs

Sarah en poesjes
Sarah en poesjes

De Teckel en andere HuisdierenKatten

Over het algemeen gaat dit het best als de teckel er al als pup mee leert om te gaan. Bij een wat oudere teckel zal het afhangen van de manier waarop de kat en de teckel op elkaar reageren. Gaat de kat er bij een confrontatie vandoor, dan zal dit op het jachtinstinct van de teckel werken en volgt er een achtervolging.

Blijft de kat echter onverstoorbaar zitten of deelt een rake mep uit, dan is de lol er voor de teckel snel vanaf. Onze eigen teckels reageren nogal verschillend op katten, de langhaar Kalou vindt katten erg leuk, de getijgerde korthaar Zeppos blijft er onverschillig onder en onze rode korthaar ziet er een leuk jachtobject in.

kat en teckel
Teckel en Kater

Houd er ook rekening mee dat het kan gebeuren dat de teckel zijn menu uitbreidt met de uitwerpselen van de kat.


Schildpadden

schildpad

In menige tuinvijver wordt tegenwoordig een of meerdere roodwang-schildpadden gehouden. Zo ook enige tijd in onze vijver. Ze komen geregeld uit het water om te zonnen of om door de tuin te banjeren om een geschikte eierlegplaats te zoeken. Met onze teckels gaat dit goed samen.

Wel let ik, bij de eerste confrontatie na de winterslaap van de schildpadden, op hoe of beide diersoorten op elkaar reageren, ook vanachter een schot, zodat de teckels zich onbespied wanen. Als ze maar dichtbij genoeg bij kunnen komen en wat kunnen ruiken, zijn de teckels over het algemeen weinig geïnteresseerd in de schildpadden. Beweegt een schildpad (b.v. doordat ze zich in hun schild terugtrekken) dan durven de teckels al niet eens meer dichterbij te komen. Soms wordt er wat gebromd of geblaft, maar na een correctie wordt de aandacht al een stuk minder.

Bij een nieuwe pup is de vijver de eerste tijd afgeschermd; gaat het hek weg dan ben ik ALTIJD bij de eerste confrontaties en dan ook weer verstopt achter een schot kijk ik toe hoe de pup reageert. Bij te grote nieuwsgierigheid wordt gecorrigeerd.

Sinds we de schildpadden hebben, is er nooit een probleem geweest tussen hun en de teckels.


diverse dieren

Vogels en knaagdieren

Uitzonderingen daar gelaten gaat dit over het algemeen niet goed. Deze huisdieren zullen het jachtinstinct van de teckel activeren en kunnen dus beter van elkaar gescheiden worden gehouden.


parkiet en teckel
Ricky de parkiet en
Moni de teckel
parkiet en teckel
Ricky de parkiet en
Lotte de teckel


Uiteraard bevestigt de uitzondering de regel.